Over Esther

Esther Bom

Ik ben Esther Bom en vanuit de behoefte om mij verder te ontwikkelen en om mensen te helpen ben ik in 2009 begonnen met de opleiding tot shiatsu-therapeut bij de ‘School voor Iokai Shiatsu’. In deze opleiding werd grote nadruk gelegd op de persoonlijke ontwikkeling en het geestelijk en lichamelijk in balans zijn van de therapeut. Om dit te bevorderen werd daarom elke les begonnen met een uur Do-In (meridiaanstrekkingen) en meditatie. Elke seminar kregen we kregen we een paar uur qigongles (baduanjin). Daar de manier van bewegen van de Qigong mij enorm aansprak, ben ik buiten de shiatsu-opleiding om op zoek gegaan naar een qigongschool bij mij in de buurt. Ik ben terecht gekomen bij Peggy Scheffer en zij gaf les in ‘shibashi’, ‘tai chi tao’ en een aantal (medische) qigongvormen. Om mij nog meer te verdiepen in de Qigong en als aanvulling op de shiatsu-opleiding ben ik in 2013 de opleiding ‘Qigong Tuina’ gaan studeren aan het ‘Wuji-instituut’ van Kong Mien Ho. De keuze om deze opleiding te gaan volgen is een van de belangrijkste beslissingen in mijn leven geweest. Het beoefenen van Qigong zoals ik tijdens deze opleiding heb geleerd heeft mij heel veel gebracht. Het heeft mij geholpen om meer te kunnen ontspannen en makkelijker om te gaan met de uitdagingen van het leven. Daarnaast heeft het een zeer positief effect op mijn gezondheid gehad en nog steeds. Diverse klachten zoals hooikoorts, vermoeidheid en migraine zijn geheel verdwenen. Bovendien word ik minder snel verkouden of grieperig.

Tijdens deze opleiding ben ik niet alleen opgeleid tot Qigong-docente, maar heb ik in 2015 ook mijn diploma tot ‘Qigong Tuina therapeut’ gehaald.

Om mijn vaardigheden en kennis up to date te houden volg ik tot op heden de qigonglessen van mijn leraar Amien Ho, evenals de ‘qigong en tuina- nascholingen’. Sinds 2014 beoefen ik ook Taiji Quan lessen onder zijn leiding.